vineri, 27 septembrie 2013

Care sunt telefoanele inteligente cel mai usor de reparat si care cel mai greu

iFixit, compania care supune testelor toate gadgeturile importante nou aparute pe piata, a realizat un top al smartphone-urilor, in functie de cat de usor se pot repara.
Denumit “Repairability”, topul generat de iFixit noteaza telefoanele pe o scara de la zero la zece, unde zece inseamna ca se repara foarte usor, iar zero ca se repara foarte greu, noteaza Mashable.  
Ca sa obtina un punctaj bun, smartphone-ul trebuie sa fie in primul rand usor de dezmembrat si sa aiba un manual lesne de inteles. Complexitatea inlocuirii componentelor
majore joaca de asemenea un rol important.
Potrivit iFixit, care a analizat majoritatea jucatorilor importanti de pe piata, campion absolut este Motorola, cu modelele Droid Bionic si Atrix 4G, singurele din lista care au obtinut cate noua puncte fiecare.   Urmeaza Samsung Galaxy S4, S3 si S2, alaturi de Galaxy Note si Galaxy Note 2, fiecare primind cate opt puncte. Pe locurile urmatoare se claseaza iPhone 5, iPhone 3G, iPhone 3GS, Google Nexus 4 si Motorola Moto X, cu cate sapte puncte fiecare.Mai nou lansatele iPhone 5C si iPhone 5S nu au reusit sa adune decat sase puncte, din cauza bateriei care este mai greu de scos.Pentru comparatie, iPhone-ul original, lansat in 2007, a obtinut un scor de numai doua puncte, pentru ca este “aproape imposibil de desfacut”, iar bateria este extrem de dificil de inlocuit.   

Pe ultimul loc, cu numai un punct, se claseaza HTC One, despre care cei de la iFixit spun ca este un telefon solid, dar a carui constructie il face "practic imposibil de dezmembrat fara sa i se strice iremediabil carcasa", asa ca o reparatie iese din discutie. 
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.