vineri, 27 septembrie 2013

Nissan a prezentat al doilea model al Datsun, marca gandita sa faca in Asia ce a reusit Dacia in Europa

Nissan a prezentat in Indonezia MPV-ul GO+ care este al doilea model al marcii Datsun reinviata de japonezi vara aceasta prin modelul GO. Masina va costa de la circa 6.500 euro si va ajunge in tari precum India, Rusia si Africa de Sud. Compania a reinviat Datsun pentru a se adresa clientilor care nu-si permit masini Nissan, iar marca Datsun se vrea a fi in Asia pentru companie ce este Dacia in Europa pentru Renault.
Datsun GO+ este un MPV in configuratia 5+2 llocuri, lungimea masinii este de sub 4 metri, iar motorul de baza va fi 1,2 litri benzina, la fel ca la primul model – GO – ce a fost lansat in iulie, in India.Masina va fi produsa la o fabrica indoneziana a Nissan, iar pretul va fi de la circa 6.500 euro in aceasta tara, in India asteptandu-se un tarif sub 6.000 de euro.Carlos Ghosn, CEO al Renault-Nissan a explicat la Salonul Auto de la Frankfurt care este ideea din spatele reinvierii Datsun.
“Datsun raspunde nevoii de a acoperi toate pietele emergente, iar acum Nissan acopera doua treimi din cerere cu actualul nivel de pret. Nu puteam ajunge la o treime din piata fiindca nivelul de pret al Nissan este mai mare, iar Datsun acopera acest interval. Este o masina acceptabila ca pret dar si fiabila. Strategia este foarte simpla: am ajuns la concluzia ca Nissan nu poate avea o oferta care sa se adreseze tuturor clientilor din pietele emergente daca nu apare si o noua marca pe un palier de pret diferit fata de Nissan”.Nissan sper sa faca volume importante cu Datsun in India, Rusia, Africa de Sud si Indonezia, 2016 fiind primul an in care se asteapta volume consistente.
Marca Datsun a existat intre 1932 sui 1986, masinile ajungand si pe piata din SUA. Masinile marcii vor fi construite si la fabrica Lada AvtoVAZ.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.